Elevii români au ocupat locul I la Olimpiada balcanică de Matematică

Publicat: 03 07. 2013, 13:22
Actualizat: 19 05. 2015, 22:46

Lotul olimpic de matematică al României a câștigat patru medalii de aur și două de argint, ocupând locul I pe națiuni la Olimpiada balcanică de Matematică pentru seniori, care a avut loc în perioada 28 iunie – 2 iulie, în localitatea Agros din Cipru, informează, miercuri, Ministerul Educației.

Medaliile de aur au fost obținute de Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, Simona Diaconu, Marius Bocanu, din clasa a X-a și Andrei-Viorel Bud, din clasa a XI-a, toți elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București.

Paul Andrei Muscă și Ștefan Spătaru, elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București, în clasa a XI-a și, respectiv, a X-a, au obținut medalii de argint.

La ediția din 2013 au participat peste 120 concurenți din 16 țări, șase dintre acestea având statut de invitat.

Olimpiada Balcanică de Matematică are statut de concurs regional. Fiecare stat participant, cu excepția celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum șase elevi din învățământul liceal, a căror vârstă nu depășește 20 de ani la data desfășurării competiției.