Elvețienii nu vor să-l extrădeze deocamdată pe Roman Polanski

Publicat: 16 02. 2012, 10:09
Actualizat: 24 02. 2012, 02:10
Elveția nu se va pronunța asupra extrădării cineastului franco-polonez Roman Polanski, urmărit de justiția americană pentru "relații sexuale ilegale" cu o minoră, decât după o decizie definitivă a justiției americane referitoare la judecarea lui în lipsă, au anunțat oficialitățile elvețiene.

Elveția nu se va pronunța asupra extrădării cineastuluifranco-polonez Roman Polanski, urmărit de justiția americană pentru”relații sexuale ilegale” cu o minoră, decât după o deciziedefinitivă a justiției americane referitoare la judecarea lui înlipsă, au anunțat oficialitățile elvețiene.
„Vom aștepta momentul când această decizie va fi luată în StateleUnite”, a spus Guido Balmer, purtător de cuvânt al Departamentuluifederal de Justiție, citat de AFP.

Polanski are dreptul să formuleze apel până pe 24 martie ladecizia unui judecător din Los Angeles care a respins, pe 22ianuarie, o cerere a avocaților săi referitoare la judecarea înlipsă a regizorului, au menționat oficiali ai ministeruluielvețian, citați de agenția elvețiană ATS.

Avocații lui Polanski au anunțat că vor formula apel. Dupădeclanșarea acestei acțiuni, un magistrat urmează să ia o decizieîn legătură cu apelul.

Citește mai ulte despre amânarea extrădării lui RomanPolanski pe www.mediafax.ro