Emil Boc, revoltat pe donațiile pentru Notre-Dame: Avem un miliard de oameni care merg la culcare flămânzi

Publicat: 25 04. 2019, 20:32

„Am fost revoltat pe gestul de la Notre Dame. Avem un miliard de persoane obeze în lume și un miliard de oameni care merg la culcare flămânzi. E în regulă, Notre-Dame este pentru patrimoniul umanității un lucru extraordinar, dar nu poți să spui că aduni 700 de milioane de euro în trei ore. E bine să aduni o parte din bani, dar să nu îți pese că ai un miliard de oameni pe planeta asta care se culcă flămânzi în fiecare noapte?”, a spus Emil Boc pentru postul de radio Napoca FM.  

Fostul premier crede că actualul sistem, la nivel mondial, are nevoie de unele schimbări și că principala prioritate ar trebui să o reprezinte împărțirea prosperității globale cât mai echitabil, astfel încât să beneficieze cât mai mulți oameni. „Avem nevoie de niște reechilibrări la nivel mondial, adică producerea de prosperitate trebuie să fie reechilibrată și cu o anumită componentă de solidaritate, bazată pe muncă. Adică oamenii care muncesc să poată să aibă o viață decentă din munca și din salariul lor”, a mai afirmat Emil Boc.î

Și actrița celebră Pamela Anderson, invitată de clubul francez de fotbal Olympique Marseille să susțină o gală caritabilă dedicată copiilor sărmani, a părăsit furioasă evenimentul, după ce organizatorii au scos la licitație un obiect în scopul strângerii de fonduri pentru catedrala Notre Dame.

„Azi noapte am fost la gala anuală a clubului Olympique Marseille pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru copiii din Marsilia. Doar intenții bune. Apoi, un obiect surpriză a fost scos la licitație pentru reconstrucția Notre-Dame. Sigur copiii din Marsilia ar fi putut folosi cei 100.000 de euro mai bine decât acea biserică, care a primit deja peste un miliard de euro donații de la miliardari”, a scris actrița pe Twitter.