Emma Nicholson a intrat la Jilava, în vizită la Năstase

Publicat: 24 02. 2013, 13:34
Actualizat: 19 03. 2015, 07:39

Baroneasa Emma Nicholson, fostul raportor pentru România în Parlamentul European din 2000 până în 2004, îl vizitează pe Adrian Năstase în Penitenciarul Jilava. O apropiată a fostului premier, Emma Nicholson a ajuns la Jilava după ora 11.00, într-o mașină a familiei Năstase.

Discuția celor doi poate dura până la două ore, fiind supravegheată doar video, nu și audio. Emma Nicholson a intrat la Adrian Năstase în jurul orei 12.00, apobarea fiind obținută în urmă cu câteva zile. „S-a dat această aprobare de câteva zile. Este o vizită în limita drepturilor oferite de lege, nu este necesar să se prezinte penitenciarului motivele”, a explicat pentru gândul purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, subcomisarul Cristian Micu.

Emma Nicholson, la Jilava, într-o mașină a familiei Năstase

„Vizita este una absolut normală. Doamna Nicholson este un europarlamentar cunoscut. E un gest normal și trebuie să-l vedem ca un gest absolut normal într-o Românie normală”, a comentat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

El a explicat gestul prin faptul că Emma Nicholson „a avut o relație extraordinară” cu Năstase.”Prieteniile se păstrează. Noi de foarte multe ori considerăm că prieteniile se câștigă. E un semnal că peste bătăliile politice, peste discursurile mai puțin constructive, prieteniile rămân, se păstreză. Oameni politici europeni au înțeles acest lucru”, a spus Zgonea.

Magistrații Judecătoriei Sector 4 au aprobat în urmă cu câteva zile cererea de eliberare condiționată formulată de Adrian Năstase. Astfel, după 233 de zile petrecute efectiv în pușcărie, fostul premier condamnat la 2 ani de închisoare ar putea fi eliberat condiționat. Procurorii DNA au atacat deja decizia, recursul urmând să fie judecat la Tribunalul București.