Environmental Energy Resources din Israel va construi în România o centrală de topire a deșeurilor

Publicat: 15 02. 2012, 11:42
Actualizat: 24 07. 2012, 21:46
Environmental Energy Resources Ltd (EER), divizie a grupului israelian Shrem Fudim Kelner, a semnat un contract cu o companie din România pentru construirea primei centrale de topire a deșeurilor prin tehnologie pe bază de plasmă din țară, potrivit The Jerusalem Post.


Environmental Energy Resources Ltd (EER), divizie a grupului israelian Shrem Fudim Kelner, a semnat un contract cu o companie din România pentru construirea primei centrale de topire a deșeurilor prin tehnologie pe bază de plasmă din țară, potrivit The Jerusalem Post.Costul de construcție a centralei este estimat la 30 de milioane de dolari.

EER folosește gaze la temperaturi cuprinse între 1.400-7.000 de grade Celsius într-un proces numit plasma gasification melting (PGM), prin care sunt topite deșeuri municipale, menajere, medicale și cu grad redus de radioactivitate.

Grupul Shrem Fudim Kelner deține o participație de 55% la EER, împreună cu asociați japonezi și coreeni. Restul de 45% din acțiuni se află în proprietatea unor investitori israelieni și străini, precum și a trei cercetători ruși.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro