EPIDEMIE. Raed Arafat anunță cum am putea călători cu metroul: Este posibil un astfel de scenariu

Publicat: 04 05. 2020, 08:46
Actualizat: 04 05. 2020, 08:53
Certificatul verde la locul de muncă. Anunțul lui Raed Arafat: Am auzit că sunt amendamente, se lucrează

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit duminică despre modul în care se va schimba viața românilor după 15 mai.

Arafat a făcut precizările dumnică seara, la Digi 24, unde a vorbit despre viitoarele măsuri de distanțare socială, în contextul epidemiei de coronavirus. Întrebat dacă vom intra „pe rând” la metrou, Arafat a răspuns că un asemenea scenariu „este posibil”.

De asemenea, nu toți angajații vor veni la serviciu la aceeași oră și nici nu vor pleca toți odată, pentru evitarea aglomerației, a declarat șeful DSU.

“Trebuie analizat dacă în zonele unde avem metroul aglomerat sau autobuzele aglomerate, se impune suplimentarea lor, chiar dacă va fi un cost. (…) Ca să previi asta trebuie să păstrezi anumite lucruri la locul de muncă. Adică nu toată lumea trebuie să lucreze acasă şi nu toată lumea la ora 9 la lucru sau la 8. Unii să vină la 8, unii la 9, unii la 10 şi să îi învăţăm să nu plece mai devreme. Toţi cei care vin la 10 să plece 9 de acasă, cei care vin la 9 să plece la 8 de acasă”, a explicat Raed Arafat duminică.

Școlile vor fi redeschise în septembrie, dar niciun copil bolnav nu va veni la școală, a spus Arafat. De asemenea, autoritățile iau în calcul prelungirea stării de urgență și după 15 mai, dacă situația o impune.