Erau plătiți să păzească Complexul Energetic Oltenia, dar tentația mitei a fost prea mare. Hoții furau, ei închideau ochii

Publicat: 03 09. 2015, 10:05

Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, pun în executare, joi, un număr de 23 mandate de percheziție domiciliară emise de către Tribunalul București la domiciliile suspecților și la locurile de muncă ale acestora, respectiv Poliția Orașului Turceni și Poliția Orașului Rovinari, potrivit unui comnicat.

În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantități însemnate de cărbune din instalațiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat și comercializat pe raza județelor Dolj, Gorj și Mehedinți.

Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfășurată sub protecția unor agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Gorj – Poliția Orașului Turceni, Poliția Orașului Rovinari și posturile de poliție arondate, care pretindeau și primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competență a autoutilitarelor folosite în acest scop.

La audieri, vor fi aduse 28 de persoane, între care 13 polițiști acuzați de luare de mită, 10 suspecți de furt calificat și cinci persoane bănuite de dare de mită.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Jandarmeriei Române și al Serviciului Român de Informații.