Erdogan i-a cerut lui Vladimir Putin ”încetarea imediată” a RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

Publicat: 25 03. 2023, 19:48
Actualizat: 25 03. 2023, 19:50
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / FOTO - Profimedia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la o „încetare imediată” a războiului din Ucraina, într-o convorbire telefonică de sâmbătă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Liderul turc „i-a mulțumit Președintelui Putin pentru poziția sa pozitivă” în ceea ce privește prelungirea acordului pentru exportul de cereale prin porturile ucrainene de la Marea Neagră, adăugând că Turcia și Rusia „ar putea face pași suplimentari” când vine vorba de cooperarea economică, a precizat, sâmbătă, Direcția de comunicare a Președinției turce.

Acordul invocat de Erdogan a fost prelungit weekendul trecut și fusese semnat inițial în vara anului 2022, sub suspicuiile Organizației Națiunilor Unite.

Cei doi lideri ar fi vorbit și despre situația din Siria

Kremlinul a vorbit la rândul său despre discuția telefonică dintre Putin și Erdogan și susține că aceștia au vorbit și despre situația din Siria, potrivit Politico.

Cei doi șefi de stat au subliniat „nevoia de a continua procesul de normalizare a relațiilor dintre Turcia și Siria” și „rolul constructiv al Rusiei ca mediator”, spune partea rusă.