Este oficial: Ungaria va construi un gard la granița cu Serbia. Ce dimensiuni va avea și ce vor face polițiștii ungari cu imigranții ilegali

Publicat: 22 06. 2015, 15:02

Guvernul ungar a anunțat miercuri că va construi un gard înalt de patru metri de-a lungul frontierei de 175 de kilometri cu Serbia, pentru a combate fluxul masiv de imigranți ilegali.

Toate măsurile restrictive vor fi luate cu respectarea legislației europene și ungare, a declarat pentru cotidianul Magyar Hirlap purtătorul de cuvânt al Guvernului, relatează MTI.

Ungaria nu va trebui să modifice nicio lege, doar să garanteze mijloacele pentru aplicarea ei, a adăugat acesta.

Kovacs a recunoscut că gardul care va fi construit la frontieră nu va rezolva problema imigrației ilegale, care poate fi soluționată doar prin eforturi comune la nivel european, dar a adăugat că Guvernul „nu are altă opțiune” pentru a răspunde.

El a precizat că liderii sârbi au reacționat dur, dar miniștrii de Interne și alte autorități sunt în contact permanent, iar oficialii ungari au explicat motivele acestei decizii.

Detaliile acestei măsuri vor fi discutate în cadrul summitului sârbo-ungar de la începutul lunii iulie, a mai spus purtătorul de cuvânt.