EUROPA este aproape de o criză similară celei din 2008

Publicat: 11 03. 2020, 12:25
Actualizat: 07 04. 2021, 03:28
BRUSSELS, BELGIUM - DECEMBER 02: European Central Bank (ECB) president Christine Lagarde makes a speech during the meeting of European Parliament's Committee on Economic and Monetary Affairs (ECON), held in Brussels, Belgium on December 02, 2019. Dursun Aydemir / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Șefa Băncii Centrale Europene (BCE) avertizează că Europa nu este departe de o criză economică similară celei din 2008, dacă statele europene nu vor acționa prompt pentru a stopa evoluția coronavirusului.

Având în vedere evoluțiile negative ale unor economii europene de prim plan, precum cele ale Germaniei, Italiei sau Franței, Christine Lagarde, șefa BCE, a transmis printr-o teleconferință, că în lipsa unor măsuri eficiente împotriva evoluției virusului, Europa ar putea să reexperimenteze un scenariu similar celui din 2008, notează Bloomberg.

Economia care suferă cel mai mult din cauza coronavirusului este cea a Italiei, în această țară fiind așteptată o recesiune, atat pe fondul virusului, dar și din cauza faptului că economia italiană suferise deja o contracție în ultimele luni ale anului 2019.

 

Sursă Foto: Mediafax Foto