Europarlamentară româncă, după atentatele din Bruxelles: ”Sunt șocată”

Publicat: 22 03. 2016, 11:11
Actualizat: 23 03. 2016, 07:12

„Aici, la Bruxelles, este o stare de panică generată inclusiv de lipsa de informații clare. Se raportează atacuri teroriste inclusiv în mai multe stații de metrou. Compasiunea mea se îndreaptă către toți cei care au fost afectați de atacurile din Bruxelles. Sunt șocată de faptul că în inima Europei se petrec astfel de atrocități împotriva oamenilor nevinovați”, a scris europarlamentarul Claudia Țapardel pe Facebook.

Ea spune că europarlamentarii români traversează aeroportul din Bruxelles de cel puțin două ori pe săptămână.

„În fiecare zi, peste un milion și jumătate de oameni călătoresc din toată lumea la Bruxelles și viceversa. În fiecare dimineață, în jurul acestei ore, se pregătesc de decolare cursele către București. Cu toții suntem afectați. Atacurile din această dimineață sunt îndreptate împotriva umanității și împotriva vieții! Nici o cauză nu poate justifica astfel de gesturi”, a adăugat europarlamentarul român.

”Absurd: am avut o sesiune de vot în comisia AFET, în timpul căreia am aflat că s-a comis un atentat în preajma clădirii PE. Politică sub teroare”, a scris pe Facebook și europarlamentarul Cristian Preda, în vreme ce Sigfried Mureșan a precizat pe Twitter că a decolat de pe aeroportul Zaventem la 6 dimineața.