EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Vestea bună pe care ministrul Educației le-a dat-o elevilor din România

Publicat: 28 04. 2014, 11:24
Actualizat: 29 07. 2014, 22:13

Aflat într-o vizită la Caransebeș, ministrul Educației Remus Pricopie a anunțat că rezultatele la evaluarea națională nu vor conta la admiterea în clasa a IX-a.

Pricopie a precizat că rolul evaluărilor naționale este de a testa cunoștințele elevilor și de a-i ajuta pe aceștia să se obișnuiască cu regulile și condițiile unui examen, relatează Știrile ProTV.

„Evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au rolul de a evalua pe de o parte nivelul de pregătire al elevilor după câțiva ani de școală, iar pe de altă parte, de a pregăti elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene naționale, ci evaluări, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiză a pregătirii elevilor la nivel național”, a afirmat ministrul.

„Modalitatea de evaluare la clasă diferă de la un profesor la altul, ori aceste evaluări naționale transversale au același sistem de redactare a subiectelor, același sistem de măsurare a performanței elevilor. Evaluările însă nu vor avea niciun impact, ci doar pregătesc admiterea pentru clasa a IX-a și copiii nu vor fi ierarhizați niciodată în funcție de aceste rezultate”, a adăugat Pricopie.

Evaluarea națională a fost introdusă în premieră în acest an școlar la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și este programată pentru perioasa 6-29 mai.

Elevii care vor absenta la evaluarea națională din motive întemeiate, vor fi evaluați într-o a doua sesiune.