EXCLUSIV – Data alegerilor parțiale locale urmează să fie anunțată de către Guvern în foarte scurt timp. Pe surse se vorbește că alegerile vor avea loc în luna noiembrie

Publicat: 08 09. 2022, 19:27
Sursa: Facebook Vlad Popescu Piedone

Surse politice susțin că datele despre care se vorbește la momentul actual ca fiind cele mai favorabile organizării alegerilor sunt 13 sau 20 noiembrie.

 

Urmează să fie organizate noi alegeri locale parțiale în peste 40 de UAT-uri în care primarii au decedat, au fost închiși, ori s-au descoperit a fi în incompatibilitate cu funcția. Surse politice care vor susține candidatura la primărie într-un astfel de UAT au declarat pentru Gândul că la acest moment datele vehiculate pentru alegeri sunt 13 sau 20 noiembrie.

Problema referitoare la aceste date însă este legată de timpul foarte scurt rămas pentru organizarea birourilor electorale, pentru alocarea bugetelor, dar și pentru organizarea candidaților, care trebuie să strângă listele cu semnăturile susținătorilor, să organizeze lansarea candidaturii și să-și pregătească acțiunile de campanie.

Alegeri la Sectorul 5

Sectorul 5 al Municipiului București se află printre UAT-urile în care se vor organiza alegeri pentru primar. Mai multe surse politice au confirmat faptul că deputatul Vlad Popescu este favorit în sondaje solicitate de partide diferite. Zvonurile sunt confirmate de faptul că acesta și-a anunțat joi candidatura la primărie.

Până la acest moment Vlad Popescu, băiatul fostului primar Cristian Popescu Piedone îl va avea contracandidat din partea USR pe Alexandru Dimitriu, dar după anunțul oficial al datei alegerilor de către Guvern, cu siguranță și celelalte partide își vor anunța candidații pentru Sectorul 5.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv, motiv pentru care nu și-a putut duce la bun sfârșit mandatul de primar al Sectorului 5.