EXCLUSIV. De la cine a luat mită șeful Poliției Economice. Descoperire „bombă” a procurorilor DNA!

Publicat: 24 06. 2020, 18:58
Șef din Poliția Capitalei, pus sub acuzare de DNA pentru infracțiuni de corupție

Procurorii anticorupție au dezvăluit câți bani a încasat șeful Serviciului de Investigare a Infracțiunilor Economice din cadrul Poliției Capitalei, demis după ce DNA a anunțat că este cercetat pentru acte de corupție. În același timp, anchetatorii au spus și cine este bărbatul care l-a plătit regește pe comisarul șef Gabriel Necșulescu.

Comisarul șef Gabriel Necșulescu, șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) a fost demis, la jumătatea săptămânii trecute, după ce DNA a trimis la Poliția Capitalei o hârtie prin care a anunțat conducerea că șeful SICE are calitatea de inculpat într-un dosar care privește infracțiuni de corupție.

Imediat, comisarul șef Necșulescu a fost eliberat din funcție și pus la dispoziție, sens în care, până la o decizie definitivă a instanței acesta a fost trimis la o secție, unde va lucra pe o funcție de execuție, nu va purta armă și nu va avea acces la informațiile legate de dosarele aflate în lucru.

Acuzat că a cerut bani de la victima unei escrocherii

La solicitarea Gândul.ro, DNA a explicat, concret, pentru ce fel de fapte s-a început urmărirea penală pe numele lui Necșulescu.

Conform procurorilor, ofițerul este acuzat pentru luare de mită. Necșulescu ar fi cerut 15.000 de euro nu de la un suspect, așa cum ar fi fost de așteptat, ci de la victima unei înșelăciuni cu un prejudiciu foarte mare. Este vorba despre un om de afaceri care, acum zece ani, s-a dus la poliție și a reclamat că a fost înșelat cu o sumă importantă de bani. Necșulescu, la momentul respectiv un simplu lucrător în cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor, cum se numea la vremea aceea structura de poliție economică, i-ar fi cerut 15.000 de euro pentru a-i face dreptate.

„În calitate de ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Direcției Generale a Poliției municipiului București, inculpatul ar fi pretins de la o persoană, suma de 15.000 euro, din care ar fi primit prin intermediar, în luna martie 2010, suma de 25.000 lei, pentru ca ancheta penală într-un dosar de înșelăciune pe care îl instrumenta să decurgă în conformitate cu interesele persoanei respective, cea care, de altfel, depusese plângerea.

Ulterior, inculpatul ar fi pretins și primit de la același om de afaceri, prin intermediar, bunuri în valoare de peste 6.000 lei”, au explicat procurorii DNA, la solicitarea Gândul.ro.