EXCLUSIV. Cutremur în Poliția Capitalei! Șeful Poliției Economice, demis în secret după ce DNA l-a pus sub acuzare într-un dosar de corupție

EXCLUSIV. Cutremur în Poliția Capitalei! Șeful Poliției Economice, demis în secret după ce DNA l-a pus sub acuzare într-un dosar de corupție
Șeful Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, inculpat într-un dosar de corupție
Publicat: 20/06/2020, 17:06

Șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a fost destituit din funcție, în regim de urgență, după ce, la sfârșitul acestei săptămâni, DNA i-a anunțat oficial, pe șefii acestuia, că este inculpat într-un dosar de corupție!

Potrivit unor surse din Poliție, în cursul zilei de joi, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Poliției Capitalei a venit o înștiințare din partea DNA prin care instituția era notificată cu privire la faptul că șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a fost inculpat într-un dosar de corupție.

Ca urmare, potrivit legii, ofițerul a fost destituit din funcție și pus imediat la dispoziția instituției, până când situația lui se va clarifica. În cazul în care va fi condamnat printr-o sentință definitivă, contractul său de muncă va fi desfăcut.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, comisarul șef Gabriel Necșulescu ar fi intervenit pentru a ajuta o persoană care făcea obiectul unei anchete, contra unei sume în valoare de aproximativ 10.000 de euro.
Sursele citate au precizat că este vorba despre un dosar mai vechi, însă nu au putut oferi alte detalii legate de anchetă.

Părea cel mai sărac șef din Poliția Română

Potrivit declarației sale de avere, depuse la Agenția Națională de Integritate (ANI), comisarul șef Necșulescu pare să fie cel mai sărac șef din Poliția Română.
Nu are casă, nu are mașină, iar singurele sale venituri declarate sunt din leafa lui, a soției și din alocația copilului, care înseamnă 500 de lei pe an.

Acesta deține, totuși, un terent intravilan în Măgurele, de 2000 de metri pătrați, cumpărat în 2008, dar pe care nu a fost, deocamdată, constuit nimic.

În rest, comisarul șef Necșulescu a declarat că are la bancă două depozite, unul de 5.000 de euro, iar al doilea în valoare 45.000 de lei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult