EXCLUSIV | Un avion al Kremlinului a decolat din Rusia spre Washington. Se află sau nu Serghei Lavrov la bord?! UPDATE: ”Este gol! Luni se întoarce cu…” (SURSE)

Publicat: 05 03. 2022, 22:00
Actualizat: 05 03. 2022, 22:57
Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Un avion rus model Ilyushin Il-96, prezentat ca fiind parte a escadrilei speciale a Kremlinului (Rossiya – Special Flight Squadron), apare pe site-ul specializat de trafic aerian Flight Radar ca efectuând o cursă Sankt Petersburg – Washington. În presă a existat informația că Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, s-ar afla la bord, dar reporterii GÂNDUL au aflat INFORMAȚII EXCLUSIVE DE ULTIMĂ ORĂ.

UPDATE: Surse de maximă încredere au dezvăluit în exclusivitate pentru GÂNDUL că avionul a zburat fără vreun pasager, la bord aflându-se însă 20 de membri ai echipajului, ”toți îmbrăcați ca generali ruși, cu decorații în piept. Inclusiv stewardesele erau cu decorații în piept, semn că este o misiune importantă”. ”Avionul este gol, fără vreun pasager! Dar luni se întoarce la Moscova cu 13 diplomați care vor fi extrași de la Washington. Se va întoarce abia luni și nu duminică fiindcă 10 ore va dura numai realimentarea”, au mărturisit sursele noastre.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Aeronava urmează să ajungă în câteva ore în capitala Statelor Unite. Pentru că spaţiul aerian european este închis pentru aeronavele ruseşti, avionul a fost nevoit să înconjoare peninsula Scandinavă și să zboare la sud de Islanda.

Avionul este un model similar cu aeronava prezidențială rusă, potrivit Flight Radar.

Au existat suspiciuni că la bord s-ar afla și ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, Kremlinul anunțând că scopul zborului este ca avionul să aducă acasă mai mulți diplomați expulzați din SUA

Antony Blinken: Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia

Secretarul american de stat, Antony Blinken, a declarat că este sigur că Ucraina are capacitatea de a câștiga războiul cu Rusia.

Cu toate acestea, oficialul a atras atenția că înfrângerea Ucrainei încă este posibilă, după cum informează Adevărul.

Blinken a lăudat „reziliența extraordinară” a poporului ucrainean și a adăugat că nu poate, în acest moment, să ofere estimări cu privire la cât de mult va dura acest conflict.

„Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a spus Atony Blinken.

Acesta a adăugat că războiul nu a decurs până în acest moment așa cum și-a imaginat președintele Rusiei, Vladimir Putin, datorită faptului că ucrainenii au opus o rezistență puternică invaziei ruse.