EXPLODEAZĂ tarifele transportului în regim de taxi în București. Ce prețuri anunță TAXIMETRIȘTII de la 1 noiembrie

Publicat: 20 10. 2018, 04:07
Actualizat: 26 03. 2019, 00:28

Varianta actualizată a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere le permite companiilor de taxi din București și din țară să își ajusteze tarifele la costurile operaționale și la prețurile carburantului, în baza unei fișe de fundamentare.

„Fiecare își poate crește tariful sau îl poate menține în funcție de costurile pe care le are, în funcție de prețurile carburantului sau de costurile cu flota. Este decizia fiecărei companii în parte. Nu există o creștere unitară la un anumit tarif, ci de la caz la caz. Este ceva normal dacă ne gândim că tariful s-a menținut timp de 7 ani la 1,39 lei/km, apoi timp de aproape doi ani a stat majorat la 1,69 lei/km. Dacă ne uităm în țară vedem în Cluj sau Constanța tarife și de 2,4 lei/km”, spune Vasile Ștefănescu, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, citat de zf.ro.

Astfel, unii operatori au majorat deja prețurile la 1,99 lei/km, în timp ce alții vor atinge acest prag de la 1 noiembrie. În același timp, unii operatori vor păstra tarifele la nivelul pe care l-au stabilit în urmă cu un an și jumătate, când legislația a majorat tariful minim la 1,69 lei/km.

Citește continuarea pe zf.ro