Explozie în Rusia. Peste 150 de persoane au fost evacuate dintr-un spital, iar doi pacienți care depindeau de aprovizionarea cu oxigen, au murit

Publicat: 31 10. 2020, 15:34
Explozie în Rusia. Peste 150 de persoane au fost evacuate dintr-un spital, iar doi pacienți care depindeau de aprovizionarea cu oxigen, au murit

O explozie a fost raportată într-o clinică studențească a Universității de Stat din Uralul de Sud din Chelyabinsk, Rusia

Potrivit Ministerului Sănătății, a existat o explozie într-o cabină pentru depozitarea buteliilor de oxigen într-o policlinică.

Departamentul a notat că nu au existat victime.

Doi pacienți care depindeau de aprovizionarea cu oxigen, au murit

Cu toate acestea, doi pacienți aflați în terapie intensivă cu coronavirus au murit după ce focul a întrerupt aprovizionarea cu oxigen din Chelyabinsk, a declarat procurorul Vitaly Lopin presei locale.

Aceste date preliminare sunt încă în curs de verificare.

Procurorul Lopin a declarat: „Se va face o evaluare a acțiunilor tuturor oficialilor, inclusiv a celor responsabili cu funcționarea acestei cabine de oxigen. Conform datelor preliminare, în timpul deconectării oxigenului imediat înainte sau după explozie, doi pacienți severi au murit.”

Echipamentele fabricate în Rusia sunt sigure?

Au existat mai multe incidente în Rusia în legătură cu funcționarea defectuoasă a echipamentului de coronavirus în ultimele șase luni.

În mai, un incendiu, aparent declanșat de un ventilator supraîncărcat, a ucis cinci pacienți cu coronavirus într-o terapie intensivă la Sankt Petersburg, ridicând întrebări cu privire la siguranța echipamentelor fabricate în Rusia.