Explozie într-un apartament, soldată cu patru răniți. Proprietarul ar fi provocat-o intenționat

Publicat: 19 09. 2014, 15:12
Actualizat: 05 02. 2019, 00:48

Locatarii de pe scara blocului în care a avut loc deflagrația le-au spus anchetatorilor că proprietarul apartamentului avea datorii la întreținere și ar fi spus de mai multe ori că se va sinucide, ei susținând că bărbatul ar fi provocat intenționat explozia.

Bărbatul, care nu se afla acasă în timpul deflagrației, este căutat de autorități.

Apartamentul în care a avut loc explozia urmată de un incendiu a fost avariat în mare măsură, fiind afectate alte 16 apartamente de pe scara blocului.

Explozia s-a produs, vineri, într-un apartament situat pe strada Partizanilor din Constanța, la fața locului fiind trimise mai multe autospeciale ale pompierilor militari, dar și ambulanțe și echipaje SMURD.

Explozia a fost urmată de un incendiu, iar cei aproximativ 30 de locatari din bloc au fost evacuați de pompieri, din cauza fumului. În apartamentul în care s-a produs explozia, situat la primul etaj, nu se afla nicio persoană.

În urma deflagrației, o persoană a suferit arsuri ușoare pe brațe, fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Constanța. La unitatea sanitară au ajuns și alte trei persoane care s-au intoxicat cu fum, cadrele medicale spunând că nu va fi necesară internarea acestora.

Pompierii, care au reușit să stingă flăcările în câteva zeci de minute, spun că explozia s-a produs din cauza acumulărilor de gaze de la o butelie.