Explozie într-un bloc din Botoșani. Cinci răniți, între care și un copil de 11 ani

Publicat: 15 09. 2017, 15:47
Actualizat: 15 09. 2017, 21:25

Conform purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Dorina Lupu, cinci persoane, printre care și un copil de 11 ani au fost răniți în urma exploziei care a avut loc vineri după-amiază într-un apartament din Botoșani.

Reprezentanții ISU spun că la fața locului pompierii au găsit un apartament, situat la etajul II al imobilului, distrus în totalitate și alte două apartamente afectate parțial.

În total au fost evacuate 24 de persoane care se aflau în blocul afectat de deflagrație și cinci răniți au fost transportați la spitalul din Botoșani.

Prefectului județului Botoșani, Dan Constantin Șlincu a anunțat că cauza probabilă stabilită de autorități în cazul expoziei a fost acumularea de gaze și un racord slăbit la aragazul din bucătăria apartamentului din care a pornit explozia.

În starea cea mai gravă este un bărbat care a suferit arsuri pe 56 – 60 la sută din suprafața corporală și care a fost transportat la spital conștient, urmând ca medicii să decidă dacă va fi transferat spre un alt spital.

Copilul de 11 ani care a fost rănit în explozie a suferit o fractură în timp ce ceilați trei răniți – o femeie și doi bărbați, sunt stabili.

Reprezentanții ISU verifică, la ora transmiterii acestei știri, dacă clădirea este stabilă urmând să decidă dacă vor permite accesul în bloc al locatarilor.