EXPLOZIE într-un poligon din Bistrița Năsăud. Un militar a fost rănit

Publicat: 03 05. 2012, 13:27
Actualizat: 09 01. 2013, 20:57

Doi militari au fost implicați în „incidentul” de joi de la poligonul Dorolea din Bistrița-Năsăud, unul dintre ei fiind rănit și transportat la Spitalul Județean, iar celălalt aflându-se în afara oricărui pericol, au precizat reprezentanții Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița, Florin Apăfăian, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a existat un incident în poligonul Dorolea, în care au fost implicați doi militari, din care unul este rănit și transportat la spital, iar celălalt este în afara oricărui pericol.

„Confirmăm faptul că doi militari din Brigada 81 Mecanizată au avut un incident în poligonul Dorolea. Un militar este adus acum spre Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar celălalt este în afara oricărui pericol”, a spus Apăfăian.

El nu a vrut să dezvăluie împrejurările în care s-a petrecut acest incident și nici să dea alte detalii.

Poligonul Dorolea se află în comuna Livezile, la circa 15 kilometri de Bistrița.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud anunțau anterior că un militar a fost rănit în urma unei explozii produse la poligonul Dorolea.

Poligonul Dorolea a fost folosit de mai multe ori în ultimii ani pentru distrugerea elementelor de muniție găsite în județul Bistrița-Năsăud de către specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență.