Explozie la o conductă de gaze din centrul Timișoarei

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 05 03. 2012, 03:17
O explozie s-a produs, luni, la o conductă de gaze din centrul Timișoarei, în fața unei grădinițe, după ce țeava a fost perforată de muncitori care executau o lucrare în zonă, la ora transmiterii acestei știri nemaiexistând niciun pericol, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

O explozie s-a produs, luni, la o conductă de gaze din centrulTimișoarei, în fața unei grădinițe, după ce țeava a fost perforatăde muncitori care executau o lucrare în zonă, la ora transmiteriiacestei știri nemaiexistând niciun pericol, potrivitInspectoratului pentru Situații de Urgență.

Explozia a fost urmată de un incendiu, care a fost stins dupăaproximativ 30 de minute.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banatau evacuat zona, inclusiv copiii din grădinița aflată în apropiere,dar și pe ceilalți localnici, pe o rază de 150 de metri.

Prim-adjunctul ISU Banat, Lucian Mihoc, a declarat că incendiuls-a produs din cauza unor muncitori de la o firmă care făcealucrări pentru Regia de Apă, care tăiau cu flexul mai multe țevi,avariind și o țeavă de gaz.

„Se executau niște lucrări cu un polizor pentru tăierea unorțevi din subteran și s-a tăiat și țeava de gaz. Din cauza scânteiis-a produs un incendiu. Echipele E On Gaz au venit să opreascăgazul pentru închiderea incendiului, zona a fost evacuată pe 150 demetri și nu există niciun pericol”, a spus Mihoc.

Mediafax