Explozie pe platforma de foraj marin Saturn, soldată cu cinci răniți

Publicat: 15 02. 2012, 10:33
Actualizat: 06 06. 2012, 07:50
Cinci muncitori au fost răniți, vineri seară, în urma unei explozii produse în sala de mașini a platformei de foraj marin Saturn.

Cinci muncitori au fost răniți, vineri seară, în urma unei explozii produse în sala de mașini a platformei de foraj marin Saturn.

Potrivit unor surse portuare, explozia a avut loc în jurul orei 19.00, iar la ora transmiterii acestei știri un elicopter al Aerodromului Tuzla a plecat spre platformă pentru a-i prelua pe răniți. La aerodorm au fost trimise cinci ambulanțe care urmează să transporte victimele la Spitalul Județean Constanța.

Conform primelor informații, dintre cei cinci muncitori patru ar fi răniți mai ușor, având arsuri la la mâini și la picioare.

Sursele citate au mai precizat că explozia s-a produs în momentul în care cei cinci muncitori făceau lucrări de reamplasare a unui motor producător de energie.

Platforma Saturn se află la circa 40 de mile în largul Mării Negre, la nord-est de Constanța, travers de Lacul Razelm. Potrivit surselor citate, nu au fost trimise ambarcațiuni la locul incidentului, dată fiind distanța foarte mare până la platformă, fiind luată decizia trimiterii unui elicopter.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro