Explozie puternică la o clădire din curtea unei primării din Bacău

Publicat: 15 09. 2014, 21:34

Potrivit primelor informații furnizate de către anchetatori, explozia s-a produs în momentul în care o echipă de mai mulți muncitori executa lucrări de renovare și extindere a unui corp de clădire la Primăria Tamași, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bucăți de metal aruncate de suflul puternic al exploziei l-au lovit în cap pe unul dintre muncitori, un tânăr de 25 de ani, din județul Vrancea, și au spart mai multe geamuri de la primărie.

Colegii bărbatului au sunat imediat la numărul de urgență 112, în timp ce un cadru medical de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Județean Bacău, care locuiește în preajma primăriei și se afla în timpul liber, a intervenit pentru a-i opri victimei hemoragia.

Ulterior, tânărul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale.

„Bărbatul a suferit două plăgi, una sub mandibulă, cu hemoragie puternică, și una în zona cervicală, care i-au pus viața în pericol. O echipă multidisciplinară, formată din medici chirurg, neurochirurg și ORL-list l-au supus pe pacient unor intervenții chirurgicale”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneț.

Specialiști de la mai multe instituții ale statului, inclusiv polițiști, au început o anchetă în acest caz pentru a stabili ce anume a explodat și care sunt cauzele ce au dus la producerea incidentului.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău au declanșat cercetări la fața locului pentru a vedea dacă au fost respectate normele de securitate în muncă, în funcție de care vor fi date eventuale sancțiuni.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro