Fabrică de solarii la cheie, înființată în apropierea Bucureștiului. Cât costă amenajarea unui solar

Publicat: 11 10. 2014, 09:28
Actualizat: 21 10. 2014, 18:55

Inițiatorii proiectului estimează că prețul pe metru pătrat de solar, complet echipat, cu sistem de irigații va fi de 7,5-8 euro.

În funcție de terenul disponibil, dimensiunile solariilor vor putea fi personalizate, cele mai multe având însă o lățime cuprinsă între 8 și 10 metri și o lungime între 50 și 100 de metri.

Fabrica de solarii de la Mihăilești și-a propus să realizeze 400 de hectare de solarii pe an, iar până în 2020 să ajungă la o producție de 3.000 de hectare, potrivit  Yahoo News.

De asemenea, producătorul ar urma să asigure un serviciu complet, inclusiv acela de a efectua măsurătorile în teren, montarea și întreținerea solarului. „În acest moment, cererea de legume românești este tot mai mare, însă pentru a obține producții bune de roșii, ardei sau de castraveți, cel mai bun rămâne tot mediul protejat, solarul sau sera”, a declarat pentru Aurel Tănase, președintele OIPA Legume-Fructe.

Ideea afacerii i-a venit însă lui Tănase după ce și-a dat seama că multe familii din mediul rural și-ar dori să înceapă o afacere cu legume pentru a-și asigura traiul.