FOTO | Sora și nepoata de 5 ani a criminalului de la Bascov, conduse pe ultimul drum cu onoruri militare. Cine s-a ocupat de înmormântare

Publicat: 13 08. 2022, 18:11
Actualizat: 13 08. 2022, 19:55

Sora și nepoata criminalului în serie din comuna argeșeană Bascov, masacrate pe data de 9 august, au fost conduse astăzi pe ultimul drum cu onoruri militare, la doar o zi distanță după ce vineri au fost înmormântaţi, tot la Bascov, părinţii şi fratele acestuia.

Ultimele două victime ale masacrului de la Bascov, județul Argeș, au fost conduse sâmbătă, 13 august, pe ultimul drum la Piteşti cu onoruri militare. Este vorba despre sora şi nepoata asasinului.

La înmormântare au participat pe lângă rudele îndoliate și oameni din sat, dar și cunoștințe ale familiei masacrate cu sânge rece pe data de 9 mai chiar de către cumnatul femeii și unchiul fetiței de numai 5 ani.

Cel care s-a ocupat de toate funeraliile a fost colonelul Gheorghe Rusu, medic militar, cumnatul criminalului schizofrenic, care a fost şi cel care a descoperit grozăvia, potrivit adevărul.ro.

Doctorul şi-a pierdut practic toată familia în ziua de 9 august. Socrii şi celălalt cumnat al său au fost înmormântaţi vineri, 12 august, în Bascov. Soţia sa, Genţiana Rusu, şi fetiţa lor Silvia, în vârstă de doar cinci ani, au fost conduse pe ultimul drum la cimitirul Sfântu Gheorghe din Piteşti.

Peste 100 de persoane au participat la slujba de înmormântare. Doctorul Gheorghe Rusu a plâns în hohote pe tot parcursul slujbei de înmormântare, fiind susţinut de două rude pentru a nu se prăbuşi de durere.

Iar pe una dintre maşinile mortuare, tatăl micuţei a pus o coroană în formă de inimă, formată din flori albe şi trandafiri roz, coroană pe care era scris mesajul: ”Îngerii să fie cu tine”, sub care s-a semnat simplu: ”Tata”.

Viorel L. (53 de ani), autorul Bascov, este în arest preventiv pentru 30 de zile.

Criminalul, deşi suferea de o afecţiune psihică gravă, nu mai fusese supus unei evaluări din 2004 de către vreo comisie de specialitate. El a planificat uciderea familiei, supărat că se discutase internarea sa într-un azil.