Familia unei femei acuză de malpraxis un ortoped. Pacienta și-a pierdut piciorul, după ce doctorul ar fi greșit diagnosticul

Publicat: 21 02. 2014, 13:38
Actualizat: 02 02. 2019, 21:30

Săftica Hudreș, în vârstă de 55 de ani, a căzut pe gheață în ultima zi a lunii ianuarie lovindu-se la mână și la picior. Femeia a povestit că a fost solicitată intervenția ambulanței, care a transportat-o la spital, unde medicul ortoped de gardă i-a pus un ghips la umăr și i-a spus că la picior nu are decât o leziune ușoară. Femeia a povestit că ulterior, în aceeași zi, a fost trimisă acasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Medicul de gardă m-a consultat, m-a trimis la radiologie, iar după ce s-a uitat pe filme mi-a spus că umărul e făcut praf, dar că la picior nu am nimic”, a spus Săftica Hudreș.

Ea a mai povestit că în timpul nopții a avut dureri puternice, iar familia a decis să o ducă din nou la spital, unde medicii de la Secția de Chirurgie Vasculară au constatat că avea o fisură a osului care lezase artera.

În această situație, chirurgii au decis că se impune amputarea piciorului, de la genunchi, pentru salvarea vieții femeii.

„La câteva zile după prima operație, medicii mi-au spus că nu mai este nimic de făcut. Piciorul era cald, dar, pentru că nu a circulat sângele câteva ore, mușchii s-au necrozat și mi-au spus că, dacă ar fi fost operată la început, pe 31 ianuarie, în primele ore, piciorul era salvat”, a susținut Cosmina Hudreș, fiica pacientei.

În acest caz, a fost sesizată Direcția de Sănătate Publică Galați, care va constitui o comisie de malpraxis, urmând ca rezultatul anchetei să fie prezentat în cel mult trei luni de la depunerea sesizării.

În același timp, directorul unității medicale gălățene, Mihaela Debita, a declarat că va fi declanșată o anchetă, urmând să fie sesizate toate instituțiile abilitate și să fie urmați toți pașii legali.

Familia pacientei a mai anunțat că urmează ca luni să facă o plângere penală împotriva ortopedului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.