Familia unei femei ucise în 2007 a fost chemată să ridice de la Poliție un colet. IML a trimis familiei CAPUL victimei

Familia unei femei ucise în 2007 a fost chemată să ridice de la Poliție un colet. IML a trimis familiei CAPUL victimei
Publicat: 23/04/2012, 19:34
Actualizat: 25/04/2012, 23:14

Familia unei femei care a fost găsită moartă pe un câmp din Călărași, în 2007, fiind îngropată de autorități fără a-i fi anunțate rudele, a fost chemată la Poliție pentru a ridica un colet cu capul femeii, Poliția explicând că, pentru profilul ADN, craniul victimei a fost dus la IML.

Ion Șerban, din Buzău, susține că în 2007 mama sa a fost găsită moartă, în stare de putrefacție, lângă un lac din localitatea Fundulea (Călărași) și înmormântată, ca persoană cu identitate necunoscută, de către autoritățile din acel oraș.

Bărbatul susține că în urmă cu o lună una dintre surorile sale, care locuiește în Fundulea, a fost sunată de Poliție, care i-a comunicat că trebuie să ridice un colet expediat de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Capitală, colet în care se afla craniul mamei sale.

„Am aflat că bătrâna a fost descoperită lângă un lac din Fundulea și că oasele ei au fost îngropate seara, după ora 21.00, în cimitirul localității, în prezența polițistului și a primarului, iar identitatea mamei s-a aflat ulterior. La inceputul lunii noiembrie, după patru ani de la deces, sora mea a fost sunată de Poliție să i se comunice că trebuie să ridice un colet din carton, expediat de Institutul «Mina Minovici», în care se afla craniul mamei. Astfel am aflat că bătrâna fusese îngropată fără cap, craniul fiind ținut aproape patru ani la Institutul de Medicină Legală, pentru reconstituire facială în vederea identificării. În 6 noiembrie am fost la Fundulea, iar ei săpaseră groapa pentru a așeza craniul peste coșciug. Nici acum nu ne-au lăsat să ne uităm în coșciug, spunându-ne că ar fi profanare”, a declarat fiul femeii.

El crede că mama sa a fost ucisă în condițiile în care într-un alt colet, în care erau hainele femeii, se aflau patru cartușe de vânătoare, iar bluza găsită lângă oase avea găuri.

La rândul său, fiica femeii, care locuiește în Fundulea, spune că a aflat despre moartea mamei sale după patru luni, când a mers să reclame dispariția femeii.

„Am mers la Poliție și am spus că mama a dispărut. M-am dus mai târziu pentru că ma gândeam că ar putea fi la Buzău. Mai fusese plecată șase luni. Au găsit-o moartă pe marginea bălții și nu ne-a anunțat nimeni”, a spus fiica femeii decedate, Jana Gheorghe.

După ce a anunțat dispariția mamei sale, polițiștii au chemat-o să identifice hainele unei femei decedate și neidentificate, aflând, astfel, că mama sa a fost găsită moartă pe un câmp.

Anchetatorii spun că femeia, Frusina Ioniță, de 67 de ani, a fost îngropată în 13 februarie 2007, de către autoritățile din Fundulea, după ce s-a stabilit că moartea acesteia nu a fost violentă, fiind cauzată de un infarct provocat, cel mai probabil, de frig.

„Frusina Ioniță avea 67 de ani la momentul dispariției, în anul 2007. În februarie 2007, un cadavru descompus și în stare avansată de putrefacție a fost descoperit în bazinul piscicol Gostilele. Capul se afla la o distanță de cinci metri de corp. Polițiștii au deschis un dosar de moarte suspectă, iar corpul a fost trimis pentru necropsie la Serviciul de Medicină Legală Călărași. Capul a ajuns la Institutul Mina Minovici pentru reconstrucție facială și stabilirea profilului ADN. Înhumarea capului a avut loc în 6 noiembrie 2011, iar fiul victimei a participat la slujbă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Călărași, Ramona Tudor.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
ȘOC TOTAL pentru PFIZER: Tot ce se știa despre vaccinare tocmai s-a dat peste cap
Un renumit medic îl face praf pe Arafat: Totul e o minciună
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...