Familia unui bărbat care a decedat la urgența Spitalului din Alba Iulia acuză că s-a intervenit prea târziu

Publicat: 25 01. 2020, 11:53

Bărbatul de 38 de ani a murit joi seara la Urgența Spitalului Județean Alba Iulia, unde ajunsese din cauza unei dureri puternice de gât.

Soția bărbatului susține că acesta a fost lăsat să aștepte prea mult la triaj.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Diana Mârza, a declarat, pentru Mediafax, că tânărul a ajuns la spital la ora 19.27, iar după 9 minute i-a fost luată tensiunea și măsurată saturația de oxigen. Pentru că valorile erau bune, medicii nu au considerat că reprezintă o urgență majoră.

Potrivit Dianei Mârza, timpul de așteptare prevăzut în cazuri precum cel al bărbatului este de 60 de minute, însă acesta a fost consultat de medici mult mai repede.

Ulterior, bărbatul a intrat în stop cardiac chiar sub ochii doctorilor și, deși a fost resuscitat 40 de minute, nu a mai putut fi salvat.

„La ora 19.36, saturația era 97 la sută, tensiunea era 15 cu 7 și temperatura 37, 1. La ora 19.54 pacientul deja era pe pat, deși timpul de așteptare pentru

Direcția de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat și a deschis o anchetă.

Inspectorii sanitari au văzut fișa bărbatului și au confruntat-o cu imaginile de pe camerele de supraveghere, constatând că procedurile au fost respectate.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul a fost preluat la 10 minute după ce s-a prezentat în UPU, iar în 25 de minute a primit primul tratament.

Soția tânărul mort a depus o plângere la Poliție.

„Până în prezent a fost înregistrată o plângere depusă de către soția persoanei decedate. A reclamat faptul că bolnavul nu a fost preluat în timp util și a așteptat prea mult până să i se acorde îngrijirile medicale. S-a întocmit un dosar penal în care cercetările sunt efectuate in rem pentru ucidere de culpă și așteptăm rezultatele necropsiei”, a declarat, pentru Mediafax, comisar de poliție Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba.