Fată de 14 ani din Bacău, lovită pe trecerea de pietoni de un șofer care a trecut pe roșu

Publicat: 15 12. 2012, 17:43
Actualizat: 29 07. 2014, 19:19

O fată în vârstă de 14 ani a fost accidentată pe o trecere pentru pietoni din municipiul Bacău de un șofer care nu a respectat culoarea roșie a semaforului, victima fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău, accidentul a avut loc pe o trecere pentru pietoni de pe strada 9 Mai, din municipiul Bacău, în timp ce fata se angajase în traversarea străzii.

În acel moment, o mașină condusă de un tânăr în vârstă de 33 de ani a lovit-o în plin pe adolescentă, care apoi a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Bacău pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„În urma cercetărilor desfășurate la fața locului, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este șoferul mașinii, care nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric. Minora de 14 ani se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal și culoarea verde a semaforului”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

Polițiștii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro