Femeie accidentată mortal de un taximetrist pe o trecere de pietoni din municipiul Bacău

Publicat: 25 11. 2013, 21:14
Actualizat: 07 02. 2016, 05:26

O femeie în vârstă de 64 de ani a fost accidentată mortal, luni seară, pe o trecere de pietoni din municipiul Bacău, de către un taximetrist care nu a acordat prioritate băcăuancei, angajată regulamentar în traversarea străzii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primelor informații oferite de polițiștii băcăuani, femeia a fost lovită în plin de taximetru pe o trecere de pietoni de pe Calea Republicii, respectiv drumul național DN 2, după ce șoferul mașinii, un bărbat de 55 de ani, nu a reușit să oprească la timp.

În urma impactului, băcăuanca de 65 de ani a murit la locul accidentului, fără ca echipajul medical al ambulanței deplasate în zonă să o mai poată salva.

„Din cercetările desfășurate la fața locului, s-a stabilit că victima accidentului se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal, atunci când a fost surprinsă de taximetru. Conducătorul auto a spus polițiștilor că nu a observat-o la timp pe femeie pentru a putea evita impactul”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Narcisa Butnaru.

Polițiștii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele șoferului de taximetru pentru ucidere din culpă.