Femeie cu COVID-19, prinsă fără mască într-o stație de tramvai din Arad

Publicat: 06 11. 2020, 17:44
Actualizat: 06 04. 2021, 15:26
Femeie confirmată cu COVID-19, prinsă fără mască într-o stație de tramvai din Arad / Sursă FOTO - Caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea / Gândul) / Sursă FOTO - Caracter ilustrativ: Alexandra Pandrea / Gândul)

O femeie de 52 de ani, care contractase Covid-19, a fost prinsă vineri de jandarmii din Arad într-o stație de tramvai din oraș fără mască de protecție.

Amendată de 2.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare

Conform Jandarmeriei Arad, un echipaj a depistat vineri într-o stație de tramvai o femeie de 52 de ani care nu purta masca de protecție sanitară.

Jandarmii i-au solicitat femeii să se legitimeze, pentru că a încălcat legea și urmează să fie sancționată. Aceasta a refuzat cu insistență să dea relații cu privire la datele de identitate.

„După ce i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi condusă la sediul Poliției pentru stabilirea identității, aceasta a cedat și le-a oferit jandarmilor datele solicitate. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit faptul că pe numele persoanei în cauză există o alertă de tip suspiciune persoană infectată cu coronavirus, drept urmare s-a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autorității respective, femeia este declarată pozitivă la virusul SARS Cov-2 și figura în izolare la locul declarat, în perioada 24.10 – 06.11.2020”, a transmis Jandarmeria Arad.

Arădeanca a fost amendată cu 2.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare, iar jandarmii au întocmit pe numele femeii acte de sesizare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Bilanț coronavirus: Record de noi cazuri de COVID-19. România a depășit pragul de 10.000 de infectări pe zi

România a înregistrat 10.260 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Acesta este un nou record în ceea ce privește numărul de noi cazuri înregistrate în 24 de ore.

De asemenea, în aceeași perioadă s-au înregistrat 123 de noi decese. Cele 123 de persoane decedate (69 bărbați și 54 femei), erau internate în spitale din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul Bucureșt