Fetița care a căzut de la etajul al patrulea al unui bloc din Găești,adusă la un spital din Capitală

Publicat: 11 06. 2013, 23:28
Actualizat: 24 04. 2019, 07:50

Fetița de un an și șapte luni, din orașul dâmbovițean Găești, care, lăsată nesupravegheată de către mama ei, a căzut pe geam de la etajul al patrulea al unui bloc, a fost transferată de la spitalul din Găești la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Potrivit reprezentanților spitalului din Găești, fetița a fost stabilizată, iar medicii au decis să fie transferată la un spital din Capitală.

„Copilul de un an și șapte luni, care a căzut de la etajul al patrulea al unui bloc din Găești, a fost găsit de vecini jos, în fața blocului. Practic, un vecin de la parter a auzit o bubuitură și a văzut copilul căzut, apoi a sunat la 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție, iar fetița a fost stabilizată, fiind transportată la Spitalul Orășenesc Găești, apoi transferată la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din București”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Dâmbovița, agent Raluca Florescu.

O fetiță de un an și șapte luni, din orașul dâmbovițean Găești, a fost transportată la spital, marți seară, după ce, lăsată nesupravegheată de mama ei, a căzut pe geam de la etajul al patrulea al unui bloc.

Primele date ale anchetei arată că fetița s-a urcat pe o canapea dintr-o cameră a locuinței, a ajuns la fereastra deschisă și a căzut în gol de la peste 13 metri înălțime, pe iarba din fața blocului.

La fața locului a fost solicitată o ambulanță, care a preluat-o pe fetiță și a transportat-o la spitalul din Găești.

„Fetița de un an și șapte luni era cu mama sa de 33 de ani, care făcea curățenie în apartament. La un moment dat, copilul s-a urcat pe o canapea și a căzut de la fereastra apartamentului situat la etajul al patrulea al blocului. Fetița a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Orășenesc din Găești, iar în cauză a fost începută cercetarea penală pentru vătămare corporală”, declaraa purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, agent Raluca Florescu.

Doctorul Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița a spus că fetița are politraumatisme, prima evaluare medicală arătând că starea acesteia este stabilă, iar viața nu îi este pusă în pericol.