Filmul sinuciderii medicului ginecolog de la Polizu. Cum s-a petrecut tragedia și cine l-a găsit întins pe podea

Publicat: 12 05. 2023, 21:28
Actualizat: 12 05. 2023, 21:36
Nicuşor Brănescu, medic ginecolog Polizu, sinucidere

În spatele gardului înalt, ascuns în unul dintre dormitoarele vilei, medicul ginecolog Nicuşor Brănescu de la spitalul Polizu a decis ieri să-şi pună capăt zilelor. A aşteptat mai întâi să plece soţia şi copiii de acasă.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani s-ar fi aflat singur în această casă în momentul în care s-ar fi împuşcat în cap cu un pistol cu bile de cauciuc, scrie observatornews.ro.

Fiica acestuia, studentă la Medicină, şi-a găsit tatăl căzut pe podea. Doctorul încă respira. Imediat la locul tragediei au ajuns mai multe echipaje de poliţie şi ambulanţe. Bărbatul este dus de urgenţă la spitalul Universitar, unde lucrează soţia sa, şi ea medic ginecolog. Avea răni extrem de grave la nivelul capului, aşa că este dus direct în sala de operaţie. După aproape 24 de ore, este pronunţat decesul. Vecinilor nu le vine să creadă vestea.

Nu l-am mai văzut de vreo două săptămâni. Am rămas chiar surprinsă când am auzit. Ne cunoaştem de mulţi ani. Am născut copilul cu el. E un om deosebit”, spune o vecină.

Medicul Brănescu ar fi fost măcinat de depresie

Potrivit unor surse, doctorul Brănescu, unul dintre cei mai renumiţi medici ginecologi din Capitală, ar fi fost măcinat de depresie şi ar fi urmat tratament pentru această afecţiune psihică. Totul, după ce, în urmă cu trei ani, a fost cercetat penal pentru malpraxis.

O pacientă a pierdut atunci sarcina şi l-a acuzat că este direct responsabil. Procurorii au stabilit însă că nu este aşa şi au clasat dosarul. Cu toate acestea, de câteva luni, n-a mai trecut pe la Maternitatea Polizu, acolo unde lucra încă din anii ’90.

”Avea un dar. Era o persoană dedicată profesiei medicale. Puţine persoane îşi făceau timp ca el să-şi dedice timp pacientei. Câteodată sunt lucruri care ne pot scăpa, trebuie să o recunoaştem. Munca te face să mai şi greşeşti. Am vorbit cu Doina Brănescu. Mi-a spus că Nicuşor nu este bine”, spune Nicolae Suciu, doctor Polizu.

”Din păcate, suntem în mijlocul unui fenomen. Este rezultatul stresului, un volum de muncă mare, suprasolicitării fizice, epuizării. În jur de 34% din medici sunt într-un stadiu de epuizare înalt şi foarte înalt. 4% sunt în stadiu foarte înalt, o boală acută, foarte gravă”, spune și Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România​.