Firea face acuzații în contextul construirii Spitalului Metropolitan: E clar că cineva de la ANAP nu ne iubește

Publicat: 28 08. 2019, 14:13

„Vreau să vă spun că nu am abandonat proiectul Spitalului Metropolitan, acesta se va construi în Capitală, suntem acum în fața a două soluții oferite de studiul de fezabilitate. În scurt timp vom putea să demarăm și proiectul tehnic. Ne dorim să lansăm public cât mai rapid o licitație internațională, la care să participe cei mai importanți constructori de spitale, să vină cu experiența lor, cu expertiza lor, și să construiască Spitalul Metropolitan din Capitală în nordul Bucureștiului, în zona Pipera”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, la un eveniment în Capitală.

Edilul Capitalei a declarat că nu se poate preciza în prezent când va fi gata acest spital și că și-ar dori să găsească mai multă înelegere de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

Firea spune că se cer foarte multe clarificări de la această instituție, clarificări despre care primarul general spune că nu sunt solicitate și pentru achizițiile din afara Bucureștiului.

„Nu putem să spunem că va începe astăzi și când se termină exact, care este acel termen. Noi ne-am dori să găsim înțelegere la reprezentanții ANAP, care de foarte multe ori, cel puțin în cazul proiectelor noastre, nu neapărat că mă simt eu foarte șicanată, dar am observat că sunt foarte multe licitații organizate de Primăria Capitalei, inclusiv în domeniul mobilității, la care pur și simplu se cer clarificări peste clarificări, care nu sunt solicitate în cazul licitațiilor organizate de alte orașe”, a declarat Firea, care a precizat la sfârșitul declarației că „este clar că cineva la ANAP nu ne iubește”.