Firea: Încep lucrările la 17 imobile cuprinse în programul de refacere a fațadelor

Publicat: 21 08. 2019, 09:50

„Încep lucrările la 17 imobile cuprinse în noul program de refacere a fatadelor, lansat de Primăria Capitalei în acest an! Este vorba despre clădiri unde PMB are în proprietate sau în administrare o cotă parte din imobil și care prezentau degradări accentuate ale fațadelor”, a anunțat Gabriela Firea, pe Facebook.

Potrivit primarului Capitalei, în ultimul an au fost parcurse etapele prevăzute în legea care vizează refacerea fațadelor, au fost notificați sute de proprietari, iar în prezent există o primă listă de imobile incluse în planul de lucru al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

„Pentru 2 dintre acestea, lucrările au fost demarate în această săptămână, urmând ca, în celelalte cazuri, să înceapă pe măsură ce se obțin avizele și acordurile necesare și să le finalizăm până la sfârșitul acestui an. (…)

Finanțarea este asigurată de la bugetul local, însă nu intră pe această listă imobilele încadrate în clasa I de risc seismic sau prevăzute pentru reabilitare termică, acestea fiind excluse de legislația în vigoare, întrucât necesită alt tip de intervenții”, mai spune Firea.