Firea, șocată de decizia lui Iohannis: Va fi curând o dezbatere pe sănătate la Cotroceni. Pintea și Dăncilă nu au fost invitate

Publicat: 18 05. 2018, 01:15

„Va fi în curând o dezbatere la Palatul Cotroceni în domeniul sănătății. Am rămas siderată. Am aflat despre această dezbatere. În București, sunt 19 spitale în administrarea Primăriei Capitalei. Am investit o sumă record, 111 milioane euro doar în București pentru spitalele Capitalei. Construim Spitalul Metropolitan și două spitale zonale. Doamna ministru nu este invitată. Cum să organizeze președintele țării o dezbatere în domeniul sănătății și să nu invite ministrul de resort din Guvern? Ce contează ce partid este? Președintele este al tuturor românilor, sănătatea este în responsabilitatea Guvernului”, a declarat edilul, la Antena 3.

Gabriela Firea a precizat că a fost transmisă o invitație Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și a cerut lista de invitați, observând că ministrul Sănătății Sorina Pintea și premierul Viorica Dăncilă nu au fost invitate.

„Foarte bizar modul în care (președintele -n.r.) dorește să comunice preocuparea pentru domeniul sănătății, dar fără să invite la o dezbatere reală, aprofundată, pe cei care au toate informațiile corecte din sistem, la zi, nu din ce își aduce aminte vreun consilier prezidențial, care a lucrat acum câțiva ani în minister”, a conchis Gabriela Firea.