Fiscul a pus poprire pe conturile TVR și RATB. Cine urmează „la rând”

Publicat: 21 07. 2015, 11:36
Actualizat: 06 02. 2016, 23:53

This browser does not support the video element.

„În urma inventarierii creanțelor bugetare de recuperat de la marii contribuabili, ANAF a instituit popriri pe conturile TVR și RATB. Precizăm că, în perioada următoare, ANAF va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor”, a transmis ANAF printr-un comunicat.

MEDIAFAX a scris luni seară că Fiscul a blocat conturile TVR, potrivit mai multor surse din Televiziunea Română, din cauza datoriilor pe care le are SRTv la bugetul de stat și a faptului că sub conducerea lui Stelian Tănase, președintele – director general al TVR, instituția nu ar mai fi respectat memorandumul din 2012, prin care Guvernul a permis eșalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe o perioadă de șapte ani.

Această situație, care ar putea duce la blocarea activității televiziunii publice, urmează să fie analizată în ședința de marți a Consiliului de Administrație (CA) al TVR, conform acelorași surse.

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condițiile în care Televiziunea Română a avut anul trecut venituri totale de 544,2 milioane de lei și cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate în aprilie de reprezentanții instituției.

Datoriile totale ale TVR se cifrau la 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat.