Fiul de bancher Andrei Andronie, care a ucis doi oameni cu mașina, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare

Publicat: 04 04. 2014, 12:42
Actualizat: 20 03. 2019, 21:13

Andrei Andronie a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, instanța dispunând ca acesta să execute cinci ani și șase luni de închisoare pentru accidentul pe care l-a provocat în noiembrie 2011, pe Calea Floreasca. Instanța a mai dispus, ca pedeapsă complementară, interdicția de a conduce cinci ani după executarea pedepsei principale.

Andronie a primit și o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru că a refuzat să se supună testelor pentru stabilirea alcoolemiei. Pedepsele au fost contopite, Andronie urmând să execută, dacă decizia rămâne definitivă, cinci ani și șase luni de închisoare. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Andronie a fost arestat.

În același dosar, instanța l-a condamnat pe Petruț George Barbu la nouă luni de închisoare, tot pentru ucidere din culpă, dispunând suspendarea executării pedepsei, cu un termen de încercare de doi ani și nouă luni.

Totodată, instanța a dispus prelevarea de mostre biologice de la cei doi, pentru introducerea lor în baza de date națională.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel la Tribunalul București.

În dimineața zilei de 5 noiembrie 2011, polițiștii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie, pe Calea Floreasca, care conducea un autoturism BMW, cu viteză foarte mare. Urmărit de polițiști, tânărul a lovit un alt autoturism, iar în urma impactul, mașina lui a fost proiectat într-un taxi oprit pe partea dreaptă a drumului, în care se pregătea să urce o tânără de 22 de ani.

Taximetristul și tânăra au murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite și transportate atunci la spital.

În 15 aprilie 2013, Andrei Traian Andronie a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dar și pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

Andrei Andronie a stat în arest din 6 noiembrie până în 6 decembrie 2011, când a fost eliberat în urma unei decizii a Tribunalului București.

Taximetristul Robert Ștefan Micu (32 de ani) care a murit în accident, era absolvent a două facultăți și se pregătea de nuntă, declarau rudele acestuia, după accident. Sora și unchiul acestuia au spus că acesta practica taximetria în timpul liber, în rest activând în cadrul unui ONG.

Andrei Andronie, care la data accidentului avea 20 de ani, studia la o universitate din străinătate și venise atunci în București pentru scurt timp.