Fiul unui consilier local din Buzău, arestat preventiv după ce a accidentat mortal cu mașina un cioban

Publicat: 11 11. 2015, 17:24

Un bărbat de 39 de ani a fost arestat preventiv printr-o decizie a magistraților de la Tribunalul Buzău, după ce a lovit cu mașina un cioban, iar acesta a murit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse locale, bărbatul arestat, Florin Cojocaru, este fiul unui consilier local din comuna buzoiană Murgești, iar luni după-amiază, în timp ce își inspecta terenurile, el ar fi surprins pe un câmp doi ciobani care își duseseră acolo oile la păscut.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul ar fi sărit cu o rangă la aceștia, iar pentru a se apăra ciobanii ar fi asmuțit câinii asupra sa, unul dintre ei mușcându-l pe bărbatul de 39 de ani.

Ulterior, bărbatul ar fi mers acasă, s-ar fi urcat la volanul unei mașini de teren și, însoțit de tatăl său, ar fi pornit în urma ciobanilor, pe care i-ar fi alergat pe câmp.

La un moment dat, unul dintre ciobani a căzut și a fost lovit cu mașina, astfel că a murit.

Ulterior, bărbatul de 39 de ani ar fi sunat la Poliție și ar fi spus ce s-a întâmplat, el fiind inițial reținut și apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Inculpatul i-a alergat cu mașina pe rând pe cei doi, culminând cu lovirea victimei, lovire în urma căreia victima a decedat. Fapta trebuie încadrată ca fiind o infracțiune de omor”, a declarat Vasile Ardei, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Tatăl bărbatului, care se afla în mașină alături de el în momentul în care l-a lovit pe cioban cu mașina, a demisionat din funcția de consilier local.