Fiul unui om de afaceri clujean, cercetat după ce a accidentat mortal un bărbat. El spune că nu și-a dat seama că a lovit pe cineva

Publicat: 26 11. 2012, 16:56
Actualizat: 31 03. 2019, 17:47

Fiul unui om de afaceri clujean este cercetat pentru ucidere din culpă după ce a accidentat mortal cu mașina un bărbat, tânărul prezentându-se după mai multe ore la Poliție și susținând că nu a văzut victima și că nu și-a dat seama că a accidentat pe cineva, astfel că nu s-a oprit.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Cluj, Anca Bolba, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că accidentul a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.00, pe DJ 108C, în zona localității clujene Aghireșu-Fabrici.

„Accidentul rutier s-a soldat cu decesul unei persoane, iar conducătorul autovehiculului a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției”, a spus Bolba.

În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul conducea un autoturism dinspre Leghia spre Gârbău, accidentând mortal un bărbat de 49 de ani, care se afla pe șosea.

Autorul accidentului s-a prezentat la Poliție după aproape 12 ore.

„Duminică, la ora 13.00, conducătorul autoturismului, Andrei B., de 23 de ani, din Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție al județului Cluj. Acesta este cercetat penal pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Instanța a dispus interdicția de a părăsi localitatea față de acesta”, a declarat Bolba.

Conform polițiștilor, Andrei Boca, în vârstă de 23 de ani, conducea o mașină de teren Kia. El le-a spus polițiștilor că, din cauza ceții, nu a observat persoana pe care a lovit-o și nici nu și-ar fi dat seama că a accidentat pe cineva, așa că și-a continuat drumul până la Cluj-Napoca.

Andrei Boca este fiul omului de afaceri Ionel Boca, patron al unor case de schimb valutar și amanet și al unor firme de construcții.