FLAGRANT. Cea mai bătrână hoață din București, prinsă în flagrant de jandarmi. „Lucra” regulamentar, doar în intervalul orar 11.00 – 13.00!

Publicat: 09 04. 2020, 14:03
Actualizat: 09 04. 2020, 14:04

This browser does not support the video element.

Cea mai veche hoață din Capitală a ajuns din nou în arest, la vârsta de 70 de ani, după ce a fost prinsă de jandarmi la scurt timp după ce a furat portmoneul unei alte bătrâne, care ieșise din casă pentru cumpărături. Având în vedere rigorile impuse de Ordonanțele Militare, hoața ieșea la furat numai în intervalul permis de lege pentru persoanele de peste 65 de ani, adică numai între orele 11.00 – 13.00.

O echipă a Jandarmeriei care patrula în zona Pantelimon, a observat, miercuri, întâmplător, cum o femeie bătrână, care ține în mână patru portocale, a abordat, pe stradă, o altă femeie în vârstă. Sub pretextul că face pomană, aceasta i-a băgat femeii fructele în sacoșă, însă a scos mâna cu tot cu portolelul victimei.

Ulterior, hoața s-a urcat într-u taximetru care aștepta în apropiere. Taxiul a fost însă oprit de jandarmi înainte să dispară din zonă, iar cei doi au fost predați polițiștilor Secției 9, cu portofel cu tot.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că au de aface cu Valentina Dragnea, în vârstă de 70 de ani, una dintre cele mai vechi hoațe din lumea pungașilor bucureșteni.

Conform unor surse din Poliție, femeia nu a muncit niciodată, iar singurele ei venituri ar fi provenit, în general, din infracțiuni de furt. Din acest motiv și-ar fi petrecut, la închisoare, o mare parte din viață.

Aceasta ar face parte din așa numita generație „de aur” a hoațelor din București, care, în frunte cu „Suzana”, „Musca” și „Micinata” furau, înainte de 1989, lefurile muncitorilor care se înghesuiau în mijloacele de transport ale vremii.

În ce-l privește pe taximetristul predat de jandarmi, acesta a fost lăsat, deocamdată, să plece acasă, în condițiile în care a susținut că nu o cunoștea pe bătrâna hoață, motiv pentru care, deocamdată, are calitatea de martor.