Florin Cîțu, către Marcel Ciolacu: „Fii bărbat!

Publicat: 13 10. 2020, 22:03
Actualizat: 06 04. 2021, 15:37
Florin Cîțu, premierul României / Sursă Foto: GOV.RO

Într-un mesaj în care a citat estimările pozitive făcute de FMI privind evoluţia economiei româneşti atât în acest an cât şi anul următor, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, i-a cerut liderului PSD, Marcel Ciolacu, să recunoască faptul că a greșit atunci când a spus că România nu a gestionat eficient actuala criză.

Mesaj tranșant al ministrului de Finanțe

Florin Cîțu i-a transmis lui Marcel Ciolacu să își asume că a greșit atunci când a declarat că România nu a gestionat eficient actuala criză.

”Marcel Ciolacu, fii barbat!

Recunoaște că ai greșit”, a scris Florin Cîțu.

Potrivit Agerpres, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit uşor estimările privind evoluţia economiei româneşti atât în acest an cât şi anul următor, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marţi de instituţia financiară internaţională.

Dacă în luna aprilie FMI estima că România va înregistra în 2020 o contracţie de 5%, conform noilor previziuni din WEO instituţia financiară internaţională se aşteaptă ca economia românească să înregistreze o contracţie de 4,8% în 2020, urmând să îşi revină în 2021, când va înregistra un avans de 4,6%, peste cifra de 3,9% avansată în primăvară.

FMI se aşteaptă la o contracţie de 4,4% la nivel global în 2020, una mai puţin severă decât cea de 4,9% inclusă în raportul World Economic Outlook Update publicat în luna iunie. „Revizuirea reflectă evoluţiile peste aşteptări din trimestrul al doilea, în principal în economiile avansate, unde activitatea a început să se îmbunătăţească mai repede decât ne aşteptam, după ce restricţiile au început să fie eliminate în mai şi iunie precum şi indiciile care arată o revenire solidă în trimestrul al treilea”, subliniază FMI.