FMI: Economia mondială poate reveni pe creștere la începutul lui 2010, mai repede decât s-a estimat

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 03 03. 2012, 14:09
Economia mondială ar putea reîncepe să crească la începutul anului viitor, mai devreme cu un trimestru decât s-a anticipat, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, pentru publicația Il Sole 24 Ore, preluată de AFP.

Economia mondială ar putea reîncepe să crească la începutulanului viitor, mai devreme cu un trimestru decât s-a anticipat, adeclarat directorul general al Fondului Monetar Internațional(FMI), Dominique Strauss-Kahn, pentru publicația Il Sole 24 Ore,preluată de AFP.

„De aproximativ un an spunem că relansarea va începe în primulsemestru al 2010. Fenomenul ar putea fi inițiat cu trei luni maidevreme, ceea ce reprezintă o veste bună”, a afirmat Strauss-Kahn.Oficialul consideră că revenirea economiei mondiale va fi lentă,iar punctul culminant al crizei financiare, cu riscuri majore ca obancă de talia Lehman Brothers să se prăbușească, a fostdepășit.

„Putem vedea capătul tunelului, însă suntem în continuare încriză, deoarece adevăratele probleme sunt efectele asuprasocietății, precum șomajul, care va continua să crească timp ce celpuțin un an”, a spus Strauss-Kahn. FMI a revizuit, recent, în senspozitiv, prognozele de creștere economică globală, de la -1,4% la-1,3% pentru 2009 și, respectiv, de la 2,5% la 2,9% pentru2010.

Mediafax