Focar de hepatită virală în Bârlad: 20 de copii au fost deja internați

Publicat: 11 09. 2015, 14:37

Cei 20 de copii, cu vârste cuprinse între un an și jumătate și 13 ani, sunt din Bârlad și Murgeni, cazurile fiind comunicate Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

„Toți pacienții provin doar de pe trei străzi din municipiul Bârlad, precum și dintr-o comunitate din orașul Murgeni. Este o situație cu care nu ne-am mai confruntat și, așa cum prevăd procedurile, am comunicat toate cazurile către Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Acum problema este la ei pentru că DSP are responsabilitatea monitorizării situației”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Bârlad, Adrian Gheorghiu.

Autoritățile sanitare vasluiene au declanșat o anchetă epidemiologică în acest caz, fără a putea comunica deocamdată numărul total de cazuri de îmbolnăviri înregistrat în cele două orașe.

„Inspectorii noștri, împreună cu mediatorii sanitari, analizează situația în teren, pentru a vedea câți copii s-au îmbolnăvit, ce vârste au și în ce condiții locuiesc. Din ce știm noi, sunt probleme cu igiena în zonele unde au apărut cazurile. Deocamdată, nu vă putem spune numărul total de cazuri de boală”, a precizat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

În funcție de rezultatul anchetei epidemiologice, s-ar putea decide luarea unor măsuri privind desfășurarea cursurilor în anumite unități de învățământ din Bârlad și Murgeni.