Focar de trichineloză în județul Sibiu

Publicat: 15 02. 2012, 11:45
Actualizat: 22 02. 2012, 14:25
Opt persoane au ajuns la Spitalul Județean Sibiu după ce au consumat carne de porc infestată cu trichinella spiralis. Patru dintre persoanele care au mâncat carne au rămas internate în spital.

Opt persoane au ajuns la Spitalul Județean Sibiu după ce au consumat carne de porc infestată cu trichinella spiralis. Patru dintre persoanele care au mâncat din carne au rămas internate în spital.

Cele opt persoane, provenind din două familii din comuna sibiană Tilișca și dintr-o familie din municipiul Sibiu au ajuns, duminică și luni, la spital, după ce au consumat carne provenită de la patru porci sacrificați în județul Arad și trimiși în Sibiu. Potrivit dr. Ioan Pențea, purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar-Veterinare Sibiu, de la cele două familii din comuna sibiană Tilișca au fost confiscate 66 de kilograme de carne și preparate din carne, iar de la familia din municipiul Sibiu, încă șase kilograme care au fost incinerate.

Potrivit medicilor, bolnavii de trichineloză prezintă dureri abdominale, lipsa poftei de mâncare sau greață, apoi dureri musculare și dificultăți în mers, înghițit și respirat, iar muschii devin inflamați și pot apărea și eruptii pe piele. Medicii avertizează că o presoană infestată cu trichinella spiralis rămâne cu sechele pe viață.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro