Focarul de COVID-19 de la spitalul Alba Iulia se extinde. Alte patru asistente au fost depistate cu noul coronavirus

Publicat: 30 09. 2020, 13:24
Actualizat: 30 09. 2020, 13:24
Coronavirus: Încă un copil a fost internat la ATI, cu sindrom inflamator multisistem, apărut în urma coronavirusului

Alte patru asistente ale spitalului din Alba Iulia au fost depistate cu noul coronavirus. În total, nu mai putin de 34 de persoane au fost infectat cu COVID-19.

Patru asistente, din care una reîntoarsă din concediul de odihnă, pentru una fiind în curs de desfăşurare ancheta epidemiologică, iar două care au participat la un curs de instruire, au fost depistate cu noul coronavirus, în urma prelucrării a 350 de teste” potrivit informaţiilor transmise, miercuri, la solicitarea Agerpres, de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Mateş.

De altfel, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, cel puţin 6 asistente din secţii diferite, din cele confirmate cu noul coronavirus, au participat recent la un curs organizat de Sanitas. În aceste condiţii, este luat în calcul ca apariţia focarului de la SJU să fi fost provocată de nerespectarea măsurilor sanitare de participanţii la respectivul curs, după cum a afirmat directorul executiv Alexandru Sinea. Acesta a spus că este „inadmisibil” ceea ce s-a întâmplat.

În total, un număr de 34 de medici, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitoare de la SJU Alba Iulia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în urma unei testări care a demarat la mijlocul lunii septembrie. Mai exact, au fost confirmaţi pozitiv 17 asistenţi medicali, 8 infirmieri, 4 îngrijitoare şi 5 medici.

Ieri, nu mai puțin de 30 de medici, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitoare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Focar de Covid-19 la un cămin de bătrâni din Maramureș

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș a declarat focar de coronavirus la căminul pentru persoane vârstnice din Baia Sprie, după confirmarea a 38 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din care un asistent medical, respectiv două persoane auxiliare sanitare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș anunță că persoanele infectate au fost izolate în cadrul centrului și primesc asistență medicală zilnică, iar contacții lor direcți au fost carantinați.