Fondatorul Bismobil Kitchen, acuzat că a păgubit sute de moldoveni și români, A EVADAT. Cum a fost posibil

Publicat: 09 04. 2023, 11:20
Sursă Foto - Cancan.ro

Mihail Șaran, acuzat că a înșelat sute de clienți din România și Moldova lăsându-i fără mobilă, a părăsit sediul unei judecătorii din Chișinău, înainte ca magistrații să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu cel după gratii, pentru că ar fi influențat martorii.

Mihail Șaran a reușit să fugă cu mașina avocatului său după ce și-a scos brățara electronică prin care era monitorizat de autorități.

Evadarea a avut loc chiar în timp ce magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana examinau demersul procurorilor pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) privind înlocuirea măsurii preventive pe numele învinuitului.

„Acesta, însă, nu s-a prezentat la pronunțarea încheierii judecătorești emisă de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana”, spun procurorii.

„În schimb, după ședința de examinare a demersului procurorului, până la pronunțarea încheierii, învinuitul s-a deplasat în parcul ”Dendrariu””, au transmis procurorii.

„Acolo, acesta a forțat și a înlăturat de pe corp brățara electronică în baza căreia era monitorizat de oamenii legii, a aruncat haina în care era îmbrăcat, pentru ca să nu fie recunoscut și a evadat”, au mai informat procurorii.

Autoritățile încearcă să îi dea de urmă

Reprezentanții PCCOCS au cerut înlocuirea măsurii preventive pentru că învinuitul, fiind în arest la domiciliu, ar fi încălcat restricțiile și ar fi comunicat cu câțiva figuranți în dosarul său.

În prezent, forțele de ordine încearcă să dea de urmele lui, dar apelează și la ajutorul cetățenilor care dețin informații despre locul aflării acestuia, potrivit Ziare.com.

„Rugăm cetățenii care dețin informații referitor la locul aflării lui Mihail ȘARAN să apeleze la numărul de telefon 112 sau 079420674”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP).