EXCLUSIV | Povestea terifiantă a Cătălinei, tânăra din Craiova care a evadat dintr-un bordel austriac. Proxeneții au venit în România și caută răzbunare

EXCLUSIV | Povestea terifiantă a Cătălinei, tânăra din Craiova care a evadat dintr-un bordel austriac. Proxeneții au venit în România și caută răzbunare
Cătăilna a reușit să evadeze din rulota în care era pusă să se prostitueze, pe o stradă din Austria
Publicat: 09/02/2023, 07:00

O tânără din Craiova exploatată sexual în străinătate, de una dintre cele mai periculoase grupări criminale din Teleorman, a povestit, în exclusivitate pentru Gândul, în ce mizerie ajung să muncească multe dintre româncele care pleacă să lucreze în bordelurile din Austria, unde prostituția este permisă de lege. Femeia a dezvăluit cum a reușit să evadeze din casa crudului ei proxenet și cum au organizat traficanții o adevărată echipă de recuperare, în care i-au cooptat inclusiv pe unii membri ai clanului Duduianu.  

Născută și crescută la Craiova, Cătălina a plecat în Italia de la vârsta de 17 ani, după ce a aflat de la alte fete că din prostituție se câștigă bine. Adolescenta s-a obișnuit repede printre străini. Lucra pe cont propriu, iar banii ușor câștigați o făcuseră să uite aproape de tot străzile copilăriei, din capitala Olteniei. Credea că așa o să-i meargă toată viața și visa ca, la un moment dat, să aibă o familie alături de care să ducă o viață lipsită de griji.

Visul avea, însă, să se destrame repede, după ce, cu șase ani în urmă, l-a cunoscut, prin intermediul unui site de socializare, pe Ionuț Stan, zis Făgăraș, un temut interlop originar din Turnu Măgurele, care tocmai ieșise dintr-o pușcărie germană, unde executase o pedeapsă pentru trafic de carne vie.

Cei doi au început o relație, iar Făgăraș s-a mutat în Italia, unde nu a venit, însă, singur, ci însoțit de mai mulți membri ai clanului, care se ocupau cu proxenetismul de ani buni.

„La început, totul părea să fie bine. Făgăraș se purta frumos cu mine, iar eu i-am ajutat familia să-și pună afacerea pe picioare și prostituatele care au venit împreună cu ei, din România, au început să câștige”, a spus Cătălina, pentru Gândul.

Nu a trecut mult și Făgăraș i-a cerut iubitei sale să-l însoțească în Austria, unde prostituția poate fi practicată, fără riscuri, în condiții legale.

Aici, bărbatul a cumpărat o rulotă, pe care a parcat-o într-o zonă amenajată special pentru persoanele care doresc să practice prostituția „la trotuar” și nu în „puff-uri”, renumitele bordeluri austriece.

„O asemenea rulotă costa undeva între 5.000 și 7.000 de euro. Înăuntru nu erau condiții aproape deloc pentru menținerea igienei, în sensul că nu exista apă ca să te poți spăla. Era acolo un pat și atât”, a explicat Cătălina.

O parte din banii obținuți din prostituție au fost investiți în trei apartamente și două mașini de lux. Două dintre locuințe și ambele autoturismele au fost trecute pe numele Cătălinei, iar relația ei cu liderul interlop din Turnu Măgurele părea că merge bine, mai ales că, la un moment dat, a rămas însărcinată și a născut un băiețel.

Pentru că trebuia să aibă grijă de copil și nu se mai putea prostitua, Făgăraș se mulțumea să controleze singur cele câteva fete, tot românce, pe care le racolase între timp.

Cu toate că afacerea cu prostituate mergea, proxenetul ar fi început să se comporte din ce în ce mai dur, atât cu mama copilului său, cât și cu restul fetelor. Pentru că acestea voiau să plece, bărbatul ar fi început să le bată frecvent și să le păzească, de teamă ca nu cumva să fugă.

„Cu acest om nu se putea vorbi. Mă bătea frecvent, am și poze lovită de el. Știu că le bătea și pe alte fete. Trebuia, cumva, să găsim un moment prielnic în care să fugim”, a explicat femeia.

Cătălina a fugit în ajunul Crăciunului

Cătălina a prins un astfel de moment la sfârșitul anului trecut. Știa că Făgăraș și restul membrilor clanului său vor pleca în România pentru sărbătorile de iarnă. Ca urmare, a așteptat să rămână singură și a fugit la București, la un băiat pe care l-a cunoscut tot prin intermediul unui site de socializare.

Când a aflat, Făgăraș s-a înfuriat, și-a sunat rudele și a gândit o strategie pentru recuperarea acesteia. Inițial, a sunat-o și ar fi început s-o amenințe, inclusiv că o va da în judecată și îi va lua copilul. Bărbatul i-ar fi transmis că este dispus „s-0 elibereze” dacă trece pe numele lui cele două apartamentele și una dintre mașinile de lux.

Pentru că metoda nu a funcționat, Făgăraș a început să-l amenințe pe noul ei prieten. Nici de această dată nu a avut succes, astfel că interlopul din Teleorman s-a hotărât să întoarcă foaia și l-a întrebat pe bărbat dacă este de acord să i-o vândă pe Cătălina, pentru suma de 20.000 de euro.

„Făgăraș l-a sunat pe noul meu iubit și i-a propus să mă vândă pentru 20.000 de euro. În schimbul banilor, ar fi trebuit să mă lase încuiată într-o mașină, pe o stradă stabilită dinainte. A spus că, de acolo, știe el ce are făcut”, susține tânăra.

Bărbatul a refuzat categoric să încheie o asemenea afacere, iar Făgăraș a fost nevoit s-o ia de la capăt, cu un plan nou. De această dată, a cerut sprijinul unui lider interlop din București, cunoscut sub numele de Caleea Duduianu, despre care a presupus că ar putea să aibă mai multă influență.

Presiunile făcute de Caleea au rămas fără ecou, iar Cătălina, care se temea pentru viața ei, a cerut ajutorul polițiștilor din Buftea.

Femeia spune că ar fi cerut emiterea unui ordin de protecție, însă anchetatorii ar fi considerat că nu există motive suficiente și i-ar fi respins solicitarea.

Aceasta susține că mai sunt și alte fete care, la fel ca și ea, au reușit să fugă de sub paza membrilor clanului Făgăraș, însă autoritățile nu ar fi fost interesate să ia măsuri.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare