Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, rămâne în arest preventiv

Publicat: 18 12. 2014, 09:37

Conform deciziei luate de instanță, în arest preventiv rămân și fostul vicepreședinte al ANAF Dragoș George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, expertul evaluator Emil Nuțiu și Crinuța Dumitrean, fost președinte al ANRP.

Prin aceeași hotărâre, este menținut controlul judiciar față de alți patru inculpați din dosar, respectiv fostul vicepreședinte al ANRP Sergiu Ionuț Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu, fost șef de birou la Ministerul Justiției, și omul de afaceri Stelian Gheorghe.

Instanța supremă a mai decis ca la 6 ianuarie să fie verificate măsurile preventive dispuse față de toți inculpații din dosar, după ce aceștia au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Decizia luată joi de Înalta Curte de Casație și Justiție nu este definitivă și poate fi contestată la aceeași instanță.

În dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat va fi judecat și fostul președinte al ANRP Remus Baciu, aflat în închisoare în urma unei condamnări într-un alt caz de corupție.

Alina Bica, Dragoș George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Crinuța Dumitrean, Sergiu Ionuț Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu și Remus Baciu sunt acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) i-a aprobat omului de afaceri Stelian Gheorghe, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Gheorghe Stelian și Emil Nuțiu vor fi judecați pentru complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.